Toszkána Szerelmesei - Könyv megrendelése »

Toszkána Szerelmesei könyvbemutató



Amikor megszületett a Toszkána Szerelmesei című könyvem, tudtam, hogy nem egyszerűen egy receptgyűjteményről van szó. Sokkal inkább egy személyes utazásról – emlékekről, találkozásokról, ízekről és illatokról, amik évszakokkal, évjáratokkal, barátságokkal és persze a kedvenc olasz receptekkel itatódtak át. Ezért is szerettem volna, hogy a könyv bemutatása ne egy hagyományos, asztal mögötti dedikálás legyen, hanem egy olyan este, ahol együtt főzünk, koccintunk, és ízeken keresztül mesélünk egymásnak Toszkánáról.

Február 19-én, a BORGANIKA főzőstúdióban minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. Lágy fények, olaszos hangulat, izgatott beszélgetések és egy közös asztal, ahol nemcsak a fogásokat, de az élményeket is megosztottuk. Mert egy könyv, amely tele van olasz receptekkel, akkor válik igazán élővé, ha együtt kóstoljuk meg, amit benne olvashatunk. És ezen az estén pontosan ez történt.

A hangulat már az első percektől kezdve bensőséges volt – poharaink összekoccantak, a konyhából pedig finom illatok kezdtek szállni. Ahogy az előkészületek elindultak, mindenki kötényt kötött, és belecsöppent az olasz főzés varázslatába. Nem siettünk sehová – épp ez volt a lényeg. Lassan, ráérősen, mosollyal, kérdésekkel, nevetéssel indultunk el a közös vacsora útján. Az este menüje pedig lépésről lépésre tárta elénk Toszkána ízeit – kezdve egy ínycsiklandó aperitivóval és az előételekkel…

Aperitivo – Az este kezdete

Toszkána Szerelmesei könyvbemutató Vikitalia

Az estét egy pohár Aperol Spritz köszöntötte, amely azonnal Itáliába repített bennünket. A pezsgő ital mellett ismerkedtünk egymással, és megosztottuk az olasz konyhához fűződő élményeinket.​

Antipasti – Az előételek varázsa

Az első fogásként zsályás szardellát sörbundában és tonhalas babsalátát készítettünk. A friss alapanyagok és az egyszerű, mégis ízletes olasz receptek tökéletesen megalapozták az este hangulatát.​

Primo – A tészta mesterműve

Toszkána Szerelmesei könyvbemutató - Olasz receptek - Vikitalia

A főétel egy különleges tintahal tintával színezett, rózsaborsos lazaccal töltött cappellacci tészta volt. A tészta készítése során megtapasztalhattuk, milyen öröm saját kezűleg alkotni, és hogyan válik egy egyszerű étel igazi kulináris élménnyé.

Secondo – A főfogás eleganciája

A második fogásként orata (aranydurbincs) készült rozmaringgal, zöldségágyon. A hal frissessége és a fűszerek harmóniája lenyűgözte a résztvevőket, és újabb bizonyítékát adta az olasz konyha kifinomultságának.​

Dolce – Az édes befejezés

Az estét egy panna cotta zárta bazsalikomos eperrel. A desszert könnyedsége és frissessége tökéletes lezárása volt a gasztronómiai utazásnak.​

Miközben együtt készítettük a fogásokat, rengeteg kérdés és nevetés kísérte a folyamatot. Volt, aki először próbálta ki magát egy mediterrán halétel elkészítésében, más már rutinosan hajtogatta a cappellaccit – mégis mindenki tanult valami újat. A konyhai munka nemcsak ételt, hanem igazi közösségi élményt is adott, amit ritkán élhetünk meg a rohanó hétköznapokban. Ez az este nemcsak a könyvről szólt, hanem arról is, hogy újra kapcsolódjunk az ételhez, egymáshoz – és saját magunkhoz.

Olasz receptek, amelyeket együtt keltettünk életre

A vacsora során rengetegen megosztottátok velem, hogy mit jelent számotokra Olaszország – egy nyári emlék, egy felejthetetlen utazás, vagy épp egy családi hagyomány. Jó volt látni, mennyire sokféle módon kapcsolódunk az olasz receptekhez: van, akinek a nagymamája konyháját idézi, másnak egy velencei nyaralást vagy egy régi ígéretet, hogy egyszer megtanul főzni olaszul. És ez a könyv pont erről szól: nem tökéletesre csiszolt, szigorú receptekről, hanem azokról az ételekről, amikhez szívünk is kötődik.

Ahogy a desszert is elfogyott, és egy utolsó koccintásra még töltöttünk a limoncellóból, érezni lehetett, hogy ez az este valami több volt, mint egy vacsora. Egy kis darab Toszkána költözött a lelkünkbe – és remélem, hogy a könyv segítségével ez az érzés sokak otthonába is eljut majd.

Egy könyv, ami életre kel

Az este során nemcsak főztünk és ettünk, hanem megismerkedtünk a „Toszkána Szerelmesei” című könyv történetével is.A dedikálás során személyes élményekkel gazdagodtunk, és sokan úgy döntöttek, hogy hazavisznek egy példányt, hogy otthon is újraélhessék az este ízeit.​Ha te is szeretnéd felfedezni az olasz konyha varázsát, és megismernéd a olasz receptek mögött rejlő történeteket, szerezd be a „Toszkána Szerelmesei” című könyvet!

Ha szeretnéd otthonodban is megidézni Olaszország és Toszkána ízeit, akkor a Toszkána szerelmesei receptkönyv segíteni fog neked ebben! Autentikus olasz receptekkel, történetekkel és kulináris inspirációkkal segít, hogy a toszkán életérzést a saját konyhádban is átélhesd. Rendeld meg itt »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük