Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Rólam

Olaszországhoz fűződő rajongásom már gyermekkoromban kezdődött, amikor szüleimmel a közös nyaralásaink alatt felfedeztük ennek a sokszínű országnak egy-egy szegletét. Ez a mai napig nem változott, hisz felnőttként is az olasz életérzés, a kultúra és kulinária iránti vonzalmam töretlen és állandó.
A gyermekeim apukája egy olasz éttermet üzemeltetett Magyarországon, így szerencsés voltam, hisz éveken át, itthon is minden napomat átszőhette az olasz gasztronómia.
A különválásunkkal lezárult ez a fejezet, amit egy újabb követett.

2014.-2021. között Toszkánában, Olaszország „szívében” dolgoztam, szintén a gasztronómia területén. Kis vállalkozást indítottunk az akkori társammal, majd ez olyannyira kinőtte magát, hogy 2017-től, 5 éven át Viareggioban, a toszkán tengerparton egy kis liberty szállodát üzemeltettünk, az Apollo Viareggiot, ahol heti turnusokban töltöttük meg a 12 szobás kis tengerparti gyöngyszemet magyar családokkal.
Közel 8 évig vénásan kaptam azt, ami az igazi boldog Olaszország, a napsütötte Toszkána, az édes élet, dolce vita.

Ha már édes élet, akkor Édes élet Toszkánában. Magyarországon, a TV-ben két évadnyi sorozatot forgattak velünk, 18 epizódon keresztül tudtuk bemutatni a mi kis világunkat az érdeklődőknek, a Tv nézőknek, nagy hangsúlyt fektetve a toszkán termelőkre, kereskedőkre, akikkel a mai napig barátságban vagyok és együtt dolgozunk.

Azt vallom a fejlődés és a változás kortól, nemtől függetlenül, embertípus kérdése, hisz sokan éveken át csak vágynak a jobbra, de nem mernek változtatni.
Hiszek abban, hogy életszakaszaink vannak, nálam pedig 2021.-ben lezárult ez a 8 év, ez a fejezet.
Lezártam, mert teret szerettem volna engedni az újnak, annak, ami igazán én vagyok!
Olyan dolgot szerettem volna létrehozni, amibe beletehetem teljes szívvel-lélekkel magamat.
Magamat, na és persze az én állandó Szerelmemet, Itáliát.
Így született meg a Vikitalia!

A Vikitalia egy viszonylag fiatal „brand”, de már mögötte van jó 8 évnyi olaszországi tapasztalat, és bátran mondhatom, hogy több ezer elégedett vendég, aki részt vett az évek során valamilyen eseményemen.

De mi is az, amit csinálok?

 • Az évszakokra jellemzően gasztro-kalandozok Toszkánában, ahol az Olaszország ízeinek szerelmeseit kalauzolom körbe ebben a csodálatos régióban. Az elmúlt 9 év nem tűnik el nyomtalanul, azt gondolom, ez az a hely, ahol nagyon otthonosan mozgom.
  Itt nemcsak ízek és illatok vannak, hanem érzések és megélések is. Ebben a pár napban, kis csoporttal fedezzük fel és ismerjük meg a régió izgalmas és szakmájukon belül is kiemelkedő termelőit, több alkalommal főzünk, de persze van időnk arra is, hogy a régió legszebb városait kulturális szemüvegen keresztül is megvizsgáljuk.
 • A mögöttem lévő 9 évnyi tapasztalattal és minden szerénység ellenére, de több ezer elégedett Vendéggel a hátam mögött, azt éreztem, hogy a többi olaszországi régióban is meg kell, hogy mutassam a szépet és igazodva az igényeitekhez, akik szerettek velem utazni, nyitnom kellett az új gasztronómiailag és kulturálisan is érdekes további régiók felé. Ez nekem is egyfajta újdonság és határ feszegetés, de igazából az újításra való törekvésem mozgatórugói Ti vagytok, hisz sokan vagytok, akik már ötször voltatok velem Toszkánába, Nektek pedig új impulzusokat, új élményeket kell nyújtanom.
 • Budapesti és vidéki tematikus főzőesteket tartok, amikor Magyarországon tartózkodom. Magammal hozom Nektek Itáliát. Minden felhasznált alapanyag Olaszországból kerül a tányérunkra. Tésztát gyúrunk, gnocchit szaggatunk, vagy polipot és kagylót pucolunk, bármi is legyen a menü, egy biztos: Az este mindig hangosan, jó hangulatban és remek társaságban telik.
 • Gyerekfőzések Budapesten.
  Kétgyermekes anyukaként tudom, hogy a mai digitalizált világban kevés olyan dolog van a telefon nyomkodáson kívül, ami a fiatalabb generációt leköti.
  A gyerekeknél is nagyon működik, hogy a közös főzés, az együtt alkotás öröme, teljesen kikapcsolja őket. Lelkesek, érdeklődők, befogadók és a nap végén nagyon büszkék magukra. Büszkék a szüleiknek felszolgált ételre és arra a tudásra, amit az együtt töltött foglalkozásaink alatt elsajátítanak. Természetesen a gyerekek otthon is el tudják majd készíteni a megtanult fogásokat. Jó érzés, hogy ezáltal hozzátehetek az önállósodásukhoz és az önbizalmuk növeléséhez.
 • A gyerekekkel való foglalkozásomat egy új projekttel bővítettem. Óvodákba és iskolákba megyek tésztakészítő workshopokat tartani. Ez segíti a csoport összetartozást, összehozza azokat a gyerekeket is, akik kevésbé jönnek ki egymással (párban dolgozunk) de természetesen segíti a gyerekek önbizalmát és tágítja az ismereteiket is.
 • Nyáron, ha nyaralnátok Toszkánában, szebbnél szebb Agriturismokat tudok ajánlani, ahol megélhetitek Ti is a napsütötte Toszkánát.
  Az 1 hetes családi vagy szerelmes nyaralásotok tudom segíteni azzal, hogy kirándulási tippeket adok Nektek, ha bort kóstolnátok, vagy ennétek egy jó pizzát, de ha tengerparti napernyőre lenne szükségetek, abban is szívesen segítek, azon leszek, hogy teljes mértékben kimaxolt legyen a vakáció.

Talán így tudnám a legjobban összefoglalni, mi is a hobbym, a munkám, a hivatásom. A célom az, hogy Vendégeimnek maradandót nyújtsak. Olyat, amit egy utazási iroda nem tud. Arra törekszem, hogy a közös programjaink után elégedettek legyetek, hogy azt mondjátok és érezzétek : Élmény volt, amire mindig szívesen emlékeztek vissza.
Mindig azt mondom, az élet legszebb pillanatai azok, amikor értelmes és érdekes közösséget formálunk egy jó társaságban! A közös élmények, a finom ízek és illatok pedig összehoznak, feltöltenek és építenek!
Ha Te is nyitott vagy a közös kalandra, akkor gyere, várlak nagyon nagy szeretettel!

Bencze Viktória