Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Rólam

Az Olaszországhoz fűződő rajongás gyermekkoromban kezdődött, amikor szüleimmel a közös nyaralásaink alatt felfedeztük ennek a sokszínű országnak egy-egy szegletét. Felnőttként is az Itália iránti vonzalmam töretlen és állandó.
A gyermekeim apukája egy olasz éttermet üzemeltetett Magyarországon, így szerencsés voltam, hisz minden napomat átszőtte az olasz életérzés.

A különválásunkkal lezárult ez a fejezet, amit egy újabb követett, de a hármas egység továbbra is megmaradt az életemben: Olaszország, Szerelem és Munka.

2014.-ben indítottuk útjára az akkori társammal a Culinariumot, a gasztro utazásokat felsőfokon. Kis 10-12 fős csoportokban jártunk a tavaszi és nyári időszakban sajtot, pestot készíteni, sonkát érlelni, halászhálókat üríteni vagy olívabogyót szüretelni, nyáron pedig, 5 éven át Viareggioban, a toszkán tengerparton egy kis liberty szállodát üzemeltettünk, az Apollo Viareggiot, ahol heti turnusokban töltöttük meg 12 szobánkat magyar családokkal. Így tényleg mondhatom, hogy közel 8 évig vénásan kaptam azt, ami Olaszország, édes élet és dolce vita.

Ha már édes élet, akkor Édes élet Toszkánában. Magyarországon, a TV-ben két évadnyi sorozatot forgattak velünk, 18 epizódon át tudtuk bemutatni a mi kis világunkat, nagy hangsúlyt fektetve az itteni toszkán termelőkre, akikkel a mai napig együtt dolgozom.

Azt vallom a fejlődés és a változás kortól, nemtől függetlenül, embertípus kérdése, hisz sokan éveken át csak vágynak a jobbra, de nem mernek változtatni az életükön.
Hiszek abban, hogy életszakaszaink vannak, nálam 2021-ben lezárult ez a 8 éves szakasz, ez a fejezet. Lezártam, mert teret kellett engednem az újnak, annak, ami igazán én vagyok.
Olyan dolgot szerettem volna létrehozni, amibe beletehetem teljes szívvel-lélekkel magamat.
Magamat, na és persze az én állandó Szerelmemet, Itáliát. Így született meg a Vikitália!

2022 tehát egy új fejezet kezdete, a már mögöttem lévő 8 évnyi tapasztalattal. Az eddigi munkámat, hivatásomat folytatom tovább a Vikitalia színeiben.

De mi is az, amit csinálok?

Talán így tudtam a legjobban összefoglalni, mi is a hobbym, a munkám, a hivatásom. A célom az, hogy Vendégeimnek maradandót nyújtsak. Arra törekszem, hogy a közös programjaink után elégedettek legyetek, hogy azt mondjátok és érezzétek : Élmény volt, amire mindig szívesen emlékszünk vissza.
Mindig azt mondom, az élet legszebb pillanatai azok, amikor értelmes és érdekes közösséget formálunk egy jó társaságban! A közös élmények, a finom ízek és illatok pedig összehoznak, feltöltenek és építenek!
Ha nyitott vagy a közös kalandra, akkor gyere, várlak nagyon nagy szeretettel!


Bencze Viktória