Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini…nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában. Körülbelül 350-féle tészta forma létezik és 1300 különböző elnevezés tartozik hozzájuk, ami ugye abból ered, hogy a nevük régióként változhat, na és persze a méret is változtatja a nevet, lásd spaghetti, spaghettini, spaghettone.
Ezen az estén elmerülünk a tésztakészítés rejtelmeiben és 3 finomságot készítünk.
Üdvözlőital Aperol Spritz. Előételünk vendégváró, kenegetős, amit a pirítósra kenünk, ha már nem üres a hasunk, könnyebben megy a munka!
Kétféle liszttel dolgozunk majd, így megtapasztaljátok a tipo 00 és a semola liszt közötti különbséget.
Menü:
Canelloni tésztát készítünk, amit céklával ciklámenre festünk. A tésztánk közepébe vargányagombás burgonyatöltelék kerül, amit besamel mártással locsolunk. Kap a tetejére frissen reszelt parmezánt és így megy a sütőbe. Tálaláskor pirított mogyoróval és petrezselyemmel díszítünk.
Még Viareggioban tanultam a „mintázott”pappardele tészta készítését, amit ma szeretnék megosztani Veletek. A tésztánkra szépen kiterítjük a fűszernövényeket, például petrezselyemlevelet, majd a tésztagépben a nyomás hatására megkapjuk a mintás tésztaszeleteinket. Erre 5 dolog kerül, mert mindig az egyszerű a nagyszerű: fokhagymás vaj, zsálya, datolyaparadicsom, pirított bacon és egy nagy adag parmezánszórás.
Semola lisztet használunk a ma este folyamán a gnocci készítéséhez, na meg szép lilaburgonyát, hogy a szemünk is jól lakjon a színek látványával. Sajtszósszal tálaljuk és friss fűszernövényekkel.
Természetesen a desszert sem marad el. Csokoládés pohárkrémet amarena meggyel. Így az est végére 5 fogással gazdagodunk.
Az alapanyagok nagy része Olaszországból kerülnek az asztalunkra! Ha ajándékba adnád az eseményt, névre szóló ajándékutalványt tudsz kérni. Várlak nagy szeretettel!
A program díja 27.000 Ft-ba kerül, ami tartalmazza a főzést, az ajándék kötényt a prosecco és egyéb alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztását.