2025. január 10. 18:00
Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini…nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában. Körülbelül 350-féle tészta forma létezik és 1300 különböző elnevezés tartozik hozzájuk, ami ugye abból ered, hogy a nevük régióként változhat, na és persze a méret is változtathatja a nevet, lásd spaghetti, spaghettini, spaghettone.
Ezen az estén elmerülünk a tésztakészítés rejtelmeiben és 3 finomságot készítünk.
Üdvözlőital Limoncello Spritz.
Előételünk vendégváró, kenegetős, amit a pirítósra kenünk, ha már nem üres a hasunk, könnyebben megy a munka!
Kétféle liszttel dolgozunk majd, így megtapasztaljátok a tipo 00 és a semola liszt közötti különbséget.
Menü:
Spaghettini, amit spenóttal zöldre festünk. Erre kerül a paradicsomos szósz, bivaly mozarella és a friss bazsalikomlevél.
Bariban tanultam az orecchiette tészta készítését, amit ma megosztok Veletek is. Hideg tésztasaláta kerül az asztalunkra, friss, ropogós zöldségekkel.
Ricottával töltjük a raviolit, ami vajas, citromos mártást kap, aki szereti, fokhagymás rák is kerül még a tányérjára.
Természetesen desszertet is készítünk majd közösen, mascarponés pohárkrémet pisztáciával, így az est végére 5 fogással gazdagodunk.
Az alapanyagok Olaszországból kerülnek az asztalunkra!
Ha ajándékba adnád az eseményt, névre szóló ajándékutalványt tudsz kérni.
Várlak nagy szeretettel!
A program díja 25.000 Ft-ba kerül, ami tartalmazza a főzést, az ajándék kötényt a prosecco és egyéb alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztását.