Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Itália ízei borest

Itáliai borest

Időpontok:

2023. február 16. 18:00 óra

Helyszín: BORGANIKA Főzőstúdió
Cím: Budapest, Akácfa u. 42-48, 1072 Klauzál téri piac épülete. 2. emelet, a Spar felett

Újra megrendezésre kerül az “Itália ízei vacsoraest” Bálint Lacival, a Winelovers100 zsűrijének elnökével!
Végre folytatódik a februárban elkezdett sikersorozatunk – természetesen ezen az estén is a csodás Itáliába repítünk Titeket, azon belül pedig Toszkána, Piemonte és Szicília után a napsütötte Puglia régióba repítünk el benneteket!
Ma este is hét kiváló tétel kerül a poharunkba, ahogy kell, tematikusan felépítve, kezdve a könnyű habzóbortól a testes vörösig. Persze éhesek sem maradunk, hisz a borainkat a hozzájuk illő pugliai specialitásokhoz párosítjuk. A válogatott finomságokat együtt készítjük el Veletek, vagyis inkább Ti készítitek el, kis segítséggel.

Laci bemutatja a régióra jellemző borokat, mesél a hagyományokról, a végeláthatatlan számú és néha kimondhatatlan nevű szőlőfajtákról. A bor-étel párosítás is nagy hangsúlyt kap ezen az estén, átbeszéljük, hogy mit, mivel és miért házasítunk.

Welcome drink: Teanum Tiati Metodo Classico
1. Bruschetta bivalymozzarellával, aszalt paradicsommal, bazsalikomos olívaolajjal locsolva. Ital: Jorche Naghiro Fiano.
2. Melanzane alla Parmigiana. Ital: Orfeo Negroamaro
3. Orechiette tészta paradicsomosan, salsicciaval. Ital: Primitivo Critera Schola Sarmenti
4. Vaddisznó pörkölt helyben készített polentával: Ital: Somiero Susumaniello
5. citromos ricotta torta. Ital: Teanum Passito Otre
Az este folyamán lehetőségetek lesz vásárolni, ha beleszerettek egy borba, akkor fogtok tudni hazavinni és majd, ha a Barátoknak lefőzitek az itt tanultakat, jó lesz velük is koccintani.

Bemutatkozunk:

Bálint Laci DipWSET:

Az összes itthon fellelhető bortanfolyam elvégzése után egyenes út vezetett a WSET londoni diploma kurzusára, amelyet 2009-ben végeztem el. Azóta oktatok a Borkollégiumban; korábban borászatot vezettem, most pedig főleg borászati szaktanácsadással segítem néhány belföldi és külföldi pincészet munkáját.

A Winelovers100 zsűrijének vagyok az elnöke és több, mint 10 éve rendszeresen bírálok a BORIGÓ magazinnak.

Bencze Viktória:
Az Olaszországban tartott gasztrokurzusok alatt számos helyi borászattal és gasztronómiával szoros kapcsolatban álló, olasz emberrel és céggel kerültem munkakapcsolatba, barátságba, legyen az borász, sajtkészítő, olívaolaj készítő, peszto gyártó vagy szakács.
A több éve Toszkánában szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném átadni minden erre nyitott érdeklődőnek.

Gyertek, nagyon jó lesz! Várunk Titeket szeretettel!

Viki és Laci

A program díja 26.900 Ft per fő, ami tartalmazza a 6 tételes kóstolást és az 4 fogásos vacsorát.

Itália ízei borest - Vikitália főzőest
Itália ízei borest - Vikitália főzőest