Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Tenger és Toszkána

IMG-5095

Időpontok:

2024. június 05-09.

Olaszország összes régiója magával ragadó és egyedi, de azért nekem vannak kedvenceim! Ezek közé tartozik Liguria és Toszkána.
Toszkána azért, mert ezt a régiót ismerem a legjobban viszont az évek során, amikor Viareggioban, a toszkán tengerparton éltem és volt kis szabadidőm, akkor rendszeresen a ligúr partszakaszra mentem kirándulni, feltöltődni. Így lett ez a régió a másik kedvenc a vadregényes partszakaszaival, az ételeivel, boraival.
Azt gondolom, egy remek párosítás így kora nyáron a tengert, a gasztrot és a kultúrát összegyúrni. Kalandozni vadregényes tájakon, napozni és töltődni a tengerparton, megspékelve kis kultúrával, amit majd Firenzében, Luccában szívunk magunkba.

Ha Te is szívesen eltöltenél pár napot a tengernél és kicsit energizálnád magad, akkor ez a program Neked szól!
A ligúr tengerparton, Viareggioban lesz a kurzusunk bázisa, ami a toszkán tengerpart kis gyöngyszeme.
Tudtátok, hogy ez a város az olaszok nagy kedvence is? Ők is nagyon szeretnek itt nyaralni és végigsétálni a Passeggiatan, a tengerparti sétányukon, ami tele van bárokkal, éttermekkel és jobbnál-jobb butikokkal. Megmutatom Neked, mikor mi is korzózunk, hogy melyik bárban érdemes inni egy különleges gin tonikot, hogy melyik étteremben a legfrissebb a tonhal steak.
Június elején, mikor Toszkána a legszebb arcát mutatja, kicsit töltődj a tengerparton, magadba szívva a nap még nem égető melegét, este pedig igazán felemelő proseccóval koccintani egy kockás pléden, hallgatva a tenger halk morajlását, csodálva a naplementét.
Emellett persze jó lesz kalandozni a dimbes-dombos Toszkán vidéken is és meg sem állni egészen Liguriáig, Cinque Terréig!
Ezt a hetet még lehet maximalizálni kis kultúrával, firenzei városnézéssel és Éva idegenvezetésével megspékelni, ami nemcsak egy egyszerű séta lesz, hisz megnézzük a Gucci múzeumot és aki szeretné, a híres parfümőr villáját is.
Kis izgalmat is becsempészhetünk a programba, irány Carrara és a márványbányák, ahol anno James Bond kergetőzött.

Azt hiszem tényleg már csak Te hiányzol az igazi dolce vitahoz!

A kurzus várható tartalma:

  • strandolás Viareggioban, bérelt napernyőkön
  • ruhás piac látogatás Viareggioban
  • Firenze idegenvezetéssel
  • Hajókázás Cinque Terrén
  • Carrara márványbánya látogatás
  • Séta Luccában
  • Közös főzés velem
  • Hajnali ferde torony látogatás Pisában


Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Pisa járata, a reptérre megyünk értetek, avagy autóval kb. 1000 km, szinte végig autópálya. Menetidő kényelmesen, kb. 9 óra.
Ha pár napot még maradnál és töltődnél, a nyaralás még plusz 3 nappal kibővíthető, szerdától-szerdáig.

Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda, vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoportprogram, ha velünk tartasz, akkor a Mi csoportunk közös túrája, programja, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon.
Több évet éltem ebben a régióban, helyismerettel és megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal rendelkezem és a szakmai tapasztalatom és hozzáállásom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a programon. Olyan élményben részesüljetek, amit egy utazási iroda nem tud nyújtani.

A program részvételi díja: 400 euro/fő, ami magában foglalja a az általam összeállított Tenger és Toszkána kurzus-tematika lebonyolítási díját és a közös főzést, természetesen alapanyagokkal.
A szállást reggelivel, a kóstolásokat, a hajót, a fuvart, a márványbánya vezetést, étkezéseket, napernyő bérlést és a meghívott vendég-előadó tiszteletdíját egyénileg fizetjük a helyszínen, közvetlenül a szolgáltatók felé, költsége szezontól függően (összesen kb. 580 euro per fő).
Tehát, ha szeretnétek részt venni ezen a programon, akkor ez kb. 980 euroba fog kerülni. Ebben benne van minden itteni költség, 1 étkezés nincs benne csak, ami önálló, majd Firenzében.
A szállásunk csodás lesz, mindenki tengerre néző szobát kap.

Várlak Titeket nagy szeretettel Toszkánába!

Viki