Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Kalandos Barcelona

IMG-2266 (1) (1)

Tervezett időpontok:

2024. április 12-16.

2024. április 19-23.

Barcelona nem más, mint szerelem első látásra!
Többször jártam már ebben a spanyol városban, ami eddig minden látogatás alkalmával újra és újra elvarázsolt.

Biztos vagyok benne, ez fog történni Veled is, hisz ez a katalán metropolisz a legszínesebb és leghangulatosabb városok egyike!
Antoni Gaudí mesevilága, a különleges modernista épületek szépsége, a városnegyedek egyedülálló, pezsgő hangulata, az élettel, bárokkal teli tengerpart és a város kiváló gasztronómiája egy pillanat alatt elvarázsol, ámulatba ejt! Ezt a sok szépséget és finomságot szeretném Neked egy maradandó élménybe csomagolni és ha velünk tartasz, akkor együtt átélni!
Öt nap felhőtlen kikapcsolódás a kultúra és a gasztronómia mentén, ez az én Barcelonám, de ha felkeltette az érdeklődésed, akkor lehet a mi Barcelonánk is!

Ez a város számos kulturális és gasztronómiai kincset rejteget, ideális célpont, ha szereted a szép épületeket, a tengert, a finom ételeket-italokat és magát a mediterrán életérzést!

Olyan kulturális programokkal színezhetjük majd az itt töltött 5 napot, mint Picasso múzeum, Sagrada Família látogatás, de profi idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük és a közös kalandozásunk végén talán meg is értjük Antoni Gaudi ikonikus épületeit, művészetét. Lehet sodródni a művész és a gótikus negyedben, na és persze kötelező elveszni Európa egyik legizgalmasabb és legszebb piacán, ahol kihagyhatatlanul osztrigázni kell!

De mi lehet még?!
A nem turistás övezetben megkóstolhatjuk a katalán vermuthot, a churrost és a chorizot. Flameco estre is mehetünk, ahol az előadás alatt finom tapasokat szolgálnak fel nekünk, de nem szabad kihagyni a spanyolok nemzeti ételét, a paellát sem.

Sangriázhatunk a tengerparton a La Barceloneta negyedben és a város legszebb parkjában, a katalán parlament előtt, ha szeretnétek, még papagájokat is etethetünk.

Természetesen a vásárlásra is jut idő, hisz a jó üzletekből itt sajnos túl sok van.

Ha szeretnéd Te is ezt az 5 napos aktív, élményekkel teli kikapcsolódást, egy jó csapattal, akkor gyere Barcelonába!

A túra várható programjai:

 • Szállás Barcelona belvárosában, az Eixample negyedben
 • Elhelyezés kétágyas szobákban, igény szerint, felár ellenében egyedül is tudsz aludni
 • Croissant/kávé reggeli
 • 1 nap séta Krisszel, profi idegenvezetőnkkel, a legnagyobb Barcelona specialistával a gótikus negyedben
 • 1 nap séta Krisszel a művésznegyedben
 • Gaudi épületeinek felfedezése, története
 • Churrosozás
 • Chorizos ebéd egy „nem turistás” bárban
 • Mercado de La Boqueria piac látogatás, osztriga, olíva és sonkakóstolással
 • Paella vacsora
 • Flamenco est tapas vacsorával
 • Sangriázás egy tengerparti bárban a La Barceloneta negyedben
 • Picasso Múseum látogatás
 • Papagáj etetés a katalán parlament előtt
 • Sagrada Família látogatás

A program várható költségei:

Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Barcelona járata, a transzferben, ha szeretnétek, tudunk segíteni.
A repülőjegy egyénileg intézendő, fizetendő.
A program részvételi díja: 300 euro/fő, ami magában foglalja a az általam összeállított Kalandos Barcelona kurzus-tematika és annak lebonyolítási díját, illetve meghívott vendég-előadó tiszteletdíját is.
A kóstolást, a belépőjegyet, vacsorát szintén egyénileg fizetjük a helyszínen, közvetlenül a szolgáltatók felé, költsége szezontól függően (összköltség kb.300 euro per fő).
A helyi közlekedést külön, vagy együtt is megoldhatjuk, de ezt szintén egyénileg fizetjük (ennek költsége kb.100 euro per fő).
A szállásunkat a belvárosban ajánlom, ami közel van mindenhez, bőséges reggelivel. Kétágyas szobák vannak, de ha valaki szeretne, akkor felár ellenében igényelhető az egyágyas elhelyezés (ennek költsége kb.150 euro per fő, a felár plusz 150 euro).

Fontos tudnivaló!

A fenti programmal kapcsolatban a résztvevőket a Kalandos Barcelona kurzus lebonyolítási díján és a vendég előadó díjazásán felül más előre fizetendő költség nem terheli! Valamennyi további, a program során felmerülő költséget a programon résztvevők közvetlenül az adott szolgáltató felé fizetik (tömegközlekedés, szállás, étkezések, kóstolások, belépőjegyek stb.).
Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda, vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoport program, ha velünk tartasz, akkor ez a Te, a Mi csoportunk közös túrája, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon, ha úgy szeretnétek.
Több alkalommal voltam már Spanyolországban, Barcelonában is többször jártam, helyismerettel és megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal rendelkezem. A hozzáállásom, a szakmai tapasztalatom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a programon.
A célom az, hogy maradandó élményekkel és emlékekkel a szívetekben térjetek haza és ezáltal vigyétek a jó híremet! Olyat szeretnék adni, amit egy utazási iroda nem tud adni.

A program túravezetője, a segítőm ez alkalommal Krisz lesz, aki sok éves helyi tapasztalattal, helyismerettel rendelkező, szakképzett idegenvezető.

Várlak Titeket szeretettel Barcelonába!