Toszkána Szerelmesei - Könyv megrendelése »

Narancsszüret Szicílián

IMG_4123

Időpontok:

2025. január 31 – február 03.

2025. február 07 – február 10.

Ha szeretnél pár napra elszökni otthonról, feltöltődésre vágysz, vagy csak új ízekre, impulzusokra szomjazol, akkor ajánlok Neked egy remek programot, tölts el egy hosszú hétvégét Szicílián!
Szicília tényleg érezhetően a legdélebbi része az országnak. Minden sokkal intenzívebb, színesebb és ízesebb. Évente több alkalommal ellátogatok erre a szigetre, nekem személyesen nagy kedvencem, most már lassan elmondhatom, hogy elég sok szegletét ismerem. Az évek során én is bejártam a főbb fontosabb városokat és mára már boldogan mondhatom, hogy barátaim is élnek itt, akik főként a gasztronómiában dolgoznak. A saját nyelvük az még nem megy, hiába próbálnak lelkesen tanítani, de azért igyekszem.
Mi mást is ajánlhatnék Neked, csak azt, ami engem is kikapcsol, feltölt és lelkesít!
Piacozzunk és shoppingoljunk Palermoban, Szicília fővárosában, gyönyörködjünk az építészeti csodákban, a város kulturális sokszínűségben, sétáljunk a világörökség részeként számon tartott Cefalù óvárosában.
Menjünk el egy igazán különleges gasztro-farmra, ahol belelátunk a citrom, a narancs, a pomelo és a kumkvat termesztés rejtelmeibe, vegyünk részt egy narancs, citrom vagy mandarinszüreten és készítsük el a saját lekvárunkat, amit majd hazaviszünk.
Tömören és röviden, szóljon ez a négy nap a kikapcsolódásról, egy jó társaságban!

De nézzük, hogy is néz ki az én „álom hétvégém” Szicílián:

Péntek a Ryanair Budapest-Catania járatával mindenki önállóan utazik, -12:40 indulással (14:45 érünk Cataniába)- és kora délután már meg is érkezünk Szicíliába. Ági, a kolléganőm, aki hivatásos idegenvezető, vár minket a reptéren és már megyünk is a tengerparti szállodánkba, Cefalù belvárosába.
A történelmi belvárosban elfoglaljuk a szobáinkat, egy tengerparti szállodában.
Este egy autentikus olasz pizzériában vacsorázunk, pár pohár prosecco vagy vörösbor kíséretében. 
Ha valaki szeretne, sétálhat még este a tengerparton, lógathatja még késő ősszel is a 20 fokos tengerbe a lábát.

Szombaton, a reggeli után egy igazán különleges gasztro-farmra látogatunk, ahol belelátunk majd a narancs-és citromültetvények világába. Részt veszünk egy narancsszüreten, sőt elkészítjük a saját lekvárunkat is, amit majd magunknak és persze a szeretteinknek hazaviszünk. Élvezzük a helyiek vendégszeretetét, elfogyasztjuk az általuk készített többfogásos ebédet, finom borok kíséretében. Ráadásként megtanítanak minket granitát is készíteni.

Délutáni program még Castelbuono látogatása. A macskakövek, a szép házak, ajtókopogtatók, kis üzletek és tradicionális éttermek adják ennek a pár száz lelkes falunak a hangulatát, ha autentikus szicíliai helyre gondolunk, akkor ez a kisváros az! Itt végre megtudhatjuk, mi is az a mennyei manna, hisz mannát is kóstolunk. Italia leghíresebb panettone üzletét is meglátogatjuk, a világhíres Fiasconaro Panettonet, ahol Dolce & Gabbana által designolt fémdobozos kollekcióból akár haza is vihetünk magunkkal egyet.
Vacsora egy különleges étteremben, ami több éven át Michelin várományos.

Vasárnap, a reggeli után sétálunk Palermoban, profi idegenvezetőnkkel, Ágival, aki igazi Szicília specialista. Közösen felfedezzük a város történelmét, kultúráját megnézzük a világhírű Arab-Norman Királyi Palotát, Palermo Katedrálist, Quattro Canti barokk teret, Fontana Pretoria szökőkutat. Édességet is kóstolhatunk a híres Martorana nővérek által készített süteményekből a Santa Catherina templom és kolostor kertjében. Sétálunk és ebédelünk Palermo legrégebbi piacán a Ballaro negyedben, a legjobb standoknál helyi specialitásokat kóstolunk, a város igazi palermitan ízeit, a panellet, sfincionet és még számos más finomságot.

Este hazaérve Cefalu egyik igazán autentikus éttermébe várnak minket 5 fogásos tengeri és halas menüvel, ahol szó szerint degeszre esszük magunkat.

Hétfőn reggeli után találkozunk Ágival, aki körbevezet minket Cefaluban, megnézzük a katedrális a középkori mosodát. A nap hátralévő részét szabad programra bocsátjuk, tudjatok a város főterén fagyizni, aperolozni, vagy vásárolni, sajnos túl sok a szebbnél szebb ruhás és ajándék üzlet. 

13 órakor indulunk a palermoi reptérre, ahonnan irány Budapest.

Fontos tudnivaló!

A fenti programmal kapcsolatban a résztvevőket a Szicília kurzus a lebonyolítási díján és a vendég előadó díjazásán felül más előre fizetendő költség nem terheli! Valamennyi további, a program során felmerülő költséget a programon résztvevők közvetlenül az adott szolgáltató felé fizetik (tömegközlekedés, szállás, étkezések, kóstolások, belépőjegyek stb.).
Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda, vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoport program, ha velünk tartasz, akkor ez a Te, a Mi csoportunk közös túrája, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon, ha úgy szeretnétek.
Több évet éltem Olaszországban, nagyon sokszor jártam már Szicílián, helyismerettel és megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal rendelkezem és a hozzáállásom, a szakmai tapasztalatom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a programon.
A célom az, hogy maradandó élményekkel és emlékekkel a szívetekben térjetek haza és ezáltal vigyétek a jó híremet! Olyat szeretnék adni, amit egy utazási iroda nem tud!

A program várható költségei:

A program részvételi díja: 300 euro/fő, ami magában foglalja a az általam összeállított Szicília kurzus-tematika és annak lebonyolítási díját és a farm látogatást, lekvárkészítéssel, több fogásos ebéddel.
A szállást, a kóstolást, a belépőjegyeket, a transzfert, a vacsorát, illetve a meghívott vendég -előadó tiszteletdíját szintén egyénileg fizetjük a helyszínen, közvetlenül a szolgáltatók felé, költsége szezontól függően (összköltség kb.390 euro per fő).

Tehát összköltségben 690 euroval számoljatok per fő.

Várlak nagy szeretettel Titeket!