Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Szicília hosszú hétvége

IMG_4123

Időpontok:

2024. február 09 – 12.

2024. november 08 -11.

2024. december 06 – 09.

Ha szeretnél pár napra elszökni otthonról, feltöltődésre vágysz, vagy csak új ízekre, impulzusokra szomjazol, akkor ajánlok Neked egy remek programot, tölts el egy hosszú hétvégét Szicílián!
Szicília tényleg érezhetően a legdélebbi része az országnak. Minden sokkal intenzívebb, színesebb és ízesebb. Évente több alkalommal ellátogatok erre a szigetre, nekem személyesen nagy kedvencem, most már lassan elmondhatom, hogy elég sok szegletét ismerem. Az évek során én is bejártam a főbb fontosabb városokat és mára már boldogan mondhatom, hogy barátaim is élnek itt, akik főként a gasztronómiában dolgoznak. A saját nyelvük az még nem megy, hiába próbálnak lelkesen tanítani, de azért igyekszem.
Mi mást is ajánlhatnék Neked, csak azt, ami engem is kikapcsol, feltölt és lelkesít!
Piacozzunk és shoppingoljunk Palermoban, Szicília fővárosában, gyönyörködjünk az építészeti csodákban, a város kulturális sokszínűségben, sétáljunk a világörökség részeként számon tartott Cefalù óvárosában.
Menjünk el egy igazán különleges gasztro-farmra, ahol belelátunk a pisztáciakrém, a narancs-, a citrom- és a mandarinlekvár készítésének rejtelmeibe, vagyis szóljon ez a három nap a kikapcsolódásról, egy jó társaságban!

De nézzük, hogy is nézne ki az én „álom hétvégém” Szicílián:

Péntek a Ryanair Budapest-Palermo járatával mindenki önállóan utazik és este megérkezünk Palermoba. Ági, akit már régóta ismerek, barátok vagyunk, aki nem mellesleg hivatásos idegenvezető vár minket a reptéren, hogy megismerkedjetek veletek és már megyünk is a tengerparti szállodánkba, Cefalù városába.
Mivel a repülőgép ezen a napon későn landol, már csak egy pohár proseccos koccintásra marad erőnk és időnk, na meg arra, hogy kicsit megismerkedjünk egymással, és persze, hogy kitaláljuk és közösen átbeszéljük a programot.
Ha valaki szeretne, sétálhat a tengerparton, lógathatja még novemberben és decemberben is a 20 fokos tengerbe a lábát, de meghallgathatjátok a mi javaslatainkat is és ha ránk hallgattok, akkor ebben a pár napban leengedtek, kikapcsoltok és hagyjátok magatokat sodortatni, bízva, hogy mi a legjobbat szeretnénk Nektek.

A mi általunk javasolt programok a következők:

 • Séta Palermoban, profi idegenvezetőnkkel, Ágival, aki igazi Szicília specialista, közösen felfedezzük a város történelmét, kultúráját megnézzük a világhírű Arab-Norman Királyi Palotát, Palermo Katedrálist, Quattro Canti barokk teret, Fontana Pretoria szökőkutat. Édességet is kóstolhatunk a híres Martorana nővérek által készített süteményekből a Santa Catherina templom és kolostor kertjében.
 • Séta Palermo legrégebbi piacán a Ballaro negyedben, ha szeretnétek, a legjobb standoknál lehet helyi specialitásokat kóstolni a város igazi palermitan ízeit, a panellet, sfincionet és még számos más finomságot
 • Castelbuono látogatása, ahol a macskakövek, szép házak, ajtókopogtatók, kis üzletek és tradicionális éttermek adják ennek a pár száz lelkes falunak a hangulatát, ha autentikus szicíliai helyre gondolunk, akkor ez a kisváros az! Itt végre megtudhatjuk, mi is az a mennyei manna.
 • Italia leghíresebb panettone üzletét is meglátogathatjuk, a világhíres Fiasconaro Panettonet, ahol Dolce & Gabbana által designolt fémdobozos kollekcióból akár haza is vihetünk magunkkal egyet.
  Természetesen lehet kóstolni is
 • Agrigento, a Templomok völgye látogatása szintén idegenvezetős segítséggel
 • Török lépcső
 • Cefalu városnézés
 • Gasztro farm látogatás, ahol beleláthatunk a különböző termékek előállításába és kóstolunk is olívaolajat, olívabogyót, ami csak erre a régióra jellemző. Megízlelhetjük a pisztácia krémet, a lekvárokat, de előkerülnek a juhsajtok, a finom szalámik és sonkák is.
 • Vacsora Cefalu egyik igazán autentikus éttermében, egy igazi helyi, kockásterítős étteremben, ahol szó szerint degeszre ehetjük magunkat

Fontos tudnivaló!

A fenti programmal kapcsolatban a résztvevőket a Szicília kurzus a lebonyolítási díján és a vendég előadó díjazásán felül más előre fizetendő költség nem terheli! Valamennyi további, a program során felmerülő költséget a programon résztvevők közvetlenül az adott szolgáltató felé fizetik (tömegközlekedés, szállás, étkezések, kóstolások, belépőjegyek stb.).
Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda, vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoport program, ha velünk tartasz, akkor ez a Te, a Mi csoportunk közös túrája, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon, ha úgy szeretnétek.
Több évet éltem Olaszországban, többször jártam már Szicílián, helyismerettel és megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal rendelkezem és a hozzáállásom, a szakmai tapasztalatom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a programon.
A célom az, hogy maradandó élményekkel és emlékekkel a szívetekben térjetek haza és ezáltal vigyétek a jó híremet! Olyat szeretnék adni, amit egy utazási iroda nem tud!

A program várható költségei:

A program részvételi díja: 150 euro/fő, ami magában foglalja a az általam összeállított Szicília kurzus-tematika és annak lebonyolítási díját és a farm látogatást, kóstolással.
A szállást, a kóstolást, a belépőjegyeket, vacsorát, illetve a meghívott vendég -előadó tiszteletdíját szintén egyénileg fizetjük a helyszínen, közvetlenül a szolgáltatók felé, költsége szezontól függően (összköltség kb.250 euro per fő).
A helyi közlekedést külön, vagy együtt is megoldhatjuk, de ezt szintén egyénileg fizetjük (ennek költsége kb.100 euro per fő).
A szállásunk Cefaluban lesz, tengerparti hotelben a történelmi belvárosban, bőséges reggelivel. Kétágyas szobák vannak, de ha valaki szeretne, akkor felár ellenében igényelhető az egyágyas elhelyezés (ennek költsége kb.100 euro per fő, a felár plusz 150 euro).
Tehát összköltségben 600 euroval számoljatok per fő.

Várlak nagy szeretettel Titeket!