Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Pezsgés Proseccoban

IMG-0728 (1)

Tervezett időpontok:

2024. május 30. – június 02.

2024. október 17. – október 20.

Ha szereted az olaszok egyik legautentikusabb italát, a proseccot, na meg persze Olaszországot, akkor hadd ajánljak Neked egy négy napos programot, a Prosecco hazájába!
Ezen a hosszú hétvégén megismerkedhetsz a régió legjobb pincéivel és tételeivel, Bálint Laci közreműködésével pedig megízlelheted a legdrágább prosecco alapanyagát is, amelyet a Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG területekről, a Cartizze ültetvényekről szüretelik. Ez a mindösszesen 107 hektárnyi szőlő a régió gyöngyszeme. A terület különlegessége mikroklímájában és talajösszetételében rejlik.

A kóstolások során megismerheted az Asolo csúcs proseccoit is. A 4 napos programba előreláthatólag három pincelátogatás fér bele, hisz még másra is érdemes időt szánni, mert ha már ide eljutottál, kell tenned egy kis kitérőt San Daniele del Friuliba, az olasz sonka fővárosába, ahol a sonkakóstoló mellé egy sonkagyár látogatást is érdemes beiktatni.
Ha pedig prosecco és szőlő, akkor nem hiányozhat a programpontból a grappa sem és a város, ami az én személyes nagy kedvencem, Bassano del Grappa. Szinte kötelező beleszippantani a kisváros levegőjébe, kicsit elmerülni a varázslatos boltok forgatagában, felfedezni a helyi bárokat, éttermeket és nem szabad kihagyni a közös fotókészítést a ponte vecchio hídon, valamint a Poli grappa múzeumot és persze végigkóstolni a grapperia kínálatát.

A program tervezett tartalma:

  • Szállás a Prosecco vidék szívében egy csodás hotelben, kétágyas szobában
  • Bőséges büféreggeli a szállodában
  • Prosecco oktatás Bálint Lacitól
  • Három pincelátogatás kóstolással
  • Sonkagyár látogatás kóstolással
  • Bassano del Grappa városlátogatás
  • Poli grappa múzeumlátogatás kóstolással
  • Két javasolt közös éttermi vacsora, egy este pedig szabad választás

Fontos tudnivalók!
A fenti programmal kapcsolatban a résztvevőket a prosecco-kurzus a lebonyolítási díján és a vendég előadó díjazásán felül más előre fizetendő költség nem terheli! Valamennyi további, a program során felmerülő költséget a programon résztvevők közvetlenül az adott szolgáltató felé fizetik (tömegközlekedés, szállás, étkezések, kóstolások stb.).
Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda, vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoportprogram, ha velünk tartasz, akkor a csoportunk közös túrája, programja, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon, ha úgy alakul.
Többször jártam már ebben a régióban, helyismerettel és a megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal rendelkezem és a szakmai tapasztalatom és hozzáállásom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a programon.

A program várható költségei:

A program részvételi díja: 300 euro/fő, ami magában foglalja a az általam összeállított prosecco kurzus-tematika és annak lebonyolítási díját és két vacsorát, illetve meghívott vendég-előadó tiszteletdíját is.
A szállást, a kóstolásokat, a pincészeteket, a meghívott vendég-előadó tiszteltet díját, a vacsorát szintén egyénileg fizetjük a helyszínen, közvetlenül a szolgáltatók felé, költsége szezontól függően. (összesen kb. 400 euro per fő az összköltség)
A helyi közlekedést az oda-és hazajutást együtt is megoldhatjuk, de ezt szintén egyénileg fizetjük. (ennek költsége kb.280 euro per fő)
Vagyis segítek összeadni, ha szívesen részt vennétek a kurzuson, akkor 980 euroval kell számolnotok.

A program segítője ez alkalommal Bálint László lesz, aki sok éves tapasztalattal bír, oktató, borász, borszakértő és bortanácsadó.

Költség, amivel számolni kell: 980 euro per fő