Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Pezsgés Proseccoban

IMG-0728 (1)

Időpontok:

2023. szeptember 7-10.
2023. november 23-26.

Ha szereted a Prosecco-t, Olaszországot, és persze a Vikitáliá-s hangulatot, akkor gyere velünk egy négy napos hétvégére, a Prosecco hazájába. Budapestről indulunk, kis társasággal. A négy nap alatt megismerkedünk a régió legjobb pincéivel és tételeivel. Bálint Laci vezetésével megízlelhetjük a legdrágább prosecco alapanyagát is, amelyet a Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG területekről, a Cartizze ültetvényekről szüretelik. Ez a mindösszesen 107 hektárnyi szőlő a régió gyöngyszeme.
A terület különlegessége mikroklímájában és talajösszetételében rejlik.

Kóstolásaink során megismerkedünk Asolo csúcs proseccoival is. A négy napra négy pincelátogatást tervezünk, de egy kis kitérőt teszünk San Danielle-be, az olasz sonka egyik fővárosába is, ahol rengeteg sonkakóstoló mellett egy sonkagyár látogatást is beiktatunk.

A kurzus tartalma:

  • Szállás a Prosecco vidék szívében egy csodás hotelben, kétágyas szobában.
  • Teljes transzfer
  • Prosecco oktatás Bálint Lacitól
  • Négy pincelátogatás kóstolással
  • Egy sonkakóstoló
  • Két éttermi vacsora (egy vacsora önálló költség)
  • Bőséges büféreggeli
  • És persze a megismételhetetlen Vikitália hangulat.

Kurzus díja: 950 euro

Időpontok: 2023. szeptember 07-10. és november 23-26.