2025. június 12-14.
Helyszín: Kali Art Inn
Cím: Köveskál, Fő utca 6-8, 8274
Tavaly novemberben egy álom vált valóra számomra: a könyvbemutató hétvégémet tarthattam meg a varázslatos Kali Art Inn-ben, a Balaton-felvidék egyik legszebb pontján.
Olyan különleges hangulata volt annak a pár napnak, hogy már akkor megszületett az elhatározás: ezt folytatni kell!
Így született meg a gondolat, hogy tavasszal, kora nyáron, mikor a Káli-medence zöldbe borul visszatérünk egy olaszos hangulatú, ízekkel és élményekkel teli gasztrohétvégére!
Most erre a három napra hívlak meg Benneteket szeretettel: főzünk, kóstolunk, túrázunk, nevetünk – egyszerűen csak jól vagyunk együtt egy csodás helyen.
A Kali Art Inn nem csak egy hotel – hanem egy érzés. Toszkán hangulat, levendulamezők illata, napfényes teraszok, finom borok és végtelen nyugalom. A kertben madarak csicseregnek, a medence partján lelassul az idő, a szobák pedig művészi igényességgel lettek kialakítva – minden részlet a pihenést szolgálja. Aki egyszer járt itt, mindig visszavágyik.
Délután: szieszta, pihenés
Vendéglátós családban nőtt fel, már fiatal korától egyértelmű volt számára, hogy a gasztronómia területén képzeli el jövőjét. Tanulmányai befejezése után Angliába utazott, ahol több évig dolgozott, többek között egy ötcsillagos luxusszálloda Michelin-csillagos éttermében. 2008-ban tért haza Magyarországra, és négy éven át vezette a budapesti Déryné Bisztró konyháját.
Privát séfként olyan hollywoodi sztároknak főzött a magyarországi filmforgatások során, mint Keira Knightley, Mark Ruffalo, Jason Momoa és Danny DeVito.
2023-ban csatlakozott a norvégiai, egy Michelin-csillagos Iris étterem csapatához, amely a Hardangerfjord közepén található, ahol részt vett a 18 fogásos fine dining vacsorák elkészítésében, amelyek a helyi tengeri és hegyi alapanyagokra épültek.
A Káli Art Inn éttermében is tevékenykedik, ahol négyfogásos gourmet vacsorákat kínál.
„Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll.
Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink jellegzetes ízét a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja.
Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.”
A 6 tételes borkóstolót Pálffy Gyula borász tartja majd nekünk.
Gyalogtúra Sárdy Julianna túravezetővel a Kornyi-tóhoz (2-3 óra)
A Káli-medence szívében, bokrokkal, facsoportokkal tarkított réteken, legelőkön kanyargó földutakon sétálunk, miközben gyönyörű körpanorámát élvezhetünk a környező vulkáni hegyekre. Szintemelkedés nincs, könnyed, kellemes séta. Árpád-kori templom-rom, szerencsés esetben birkanyáj akad utunkba, és kisétálunk a Kornyi-tó partjára is, melynek partján, egy dombocskán különleges szobor-csoportot találunk. A tó mellett fakadó Máté-forrást is útba ejtjük. Menet közben sok érdekességet hallhatunk a Káli-medence természeti és kultúrtörténeti kincseiről.
Részvételi díj: 169.000 Ft / fő
Tartalmazza a 2 éjszaka szállást, minden felsorolt programot, étkezést, a korlátlan olasz italcsomagot a közös főzés és a vacsorák alatt.
Magába foglalja a szauna használatát, és persze a szállást a hotel 15 egyedi szobájának egyikében.
A szobákat jelentkezési sorrendben osztjuk ki.
SZÉP kártyával is van lehetőség a fizetésre.
Várlak Titeket nagy szeretettel!
Viki