2024. november 14. 18:00
Ezen az estén nagy szeretettel várlak egy jó hangulatú élményfőzésre. Szeretném közelebb hozni Olaszország régióinak ízeit, tarts velem, ha aktív gasztro kikapcsolódásra vágysz!
A mai este folyamán Szicília ízeivel szeretnélek megismertetni, az én kedvenc fogásaim kerülnek ma terítékre, amit ebben az évben gyakran fogyasztottam a Vikitalia kurzusok során.
Tavaly, sőt még idén is a kedvenc célállomás volt a sziget, évi 6-8 kurzust tartok kint, legyen szó citrom-, narancs, olívaszüretrő vagy Steiner Kristóf féle vegán kurzusról, öröm volt a velem utazókkal tanulmányozni a déli régió gazdag ízvilágú fogásait.
Na de nézzük, hogy mit is tartogat ma ez az este:
Minden esetben kis üdvözlő falattal várlak Titeket, hogy a prosecco ne szálljon egyből a fejünkbe, majd kis beszélgetés ismerkedés után elfoglaljuk a főzőállásainkat és 4 ételt készítünk közösen.
Olaszosan egy előétellel-antipastoval kezdünk, ami narancsos édeskömény saláta lesz, majd Szicília egyik legismertebbje az arancini, amit töltünk majd mozzarellával, sonkával.
Tészta nélkül nincs kurzus, elkészítjük közösen a tagliatelle tésztánkat, ami „norma” ragut kap.
Lehet azt fogjuk ez után érezni, hogy már tele vagyunk, de nem adjuk fel és nekilátunk a főételünknek, a secondonak, ami nem más mint a rakott padlizsán sok parmezánnal, vagyis csinálunk egy jó paradicsomos, Parmigianat.
Legvégén pedig jöhet a dolce, ami biztos, hogy pisztáciás lesz, ha már itt, a szigeten található Olaszország legfinomabb pisztáciája -brontei zöld aranynak is nevezik-.
Ez estét végül a desszert után pisztácialikőrrel zárjuk.
Minden eseményemre az alapanyagok Olaszországból érkeznek, a különleges padlizsánok egyenesen a palermói piacról, a pisztácia pedig Brontéból.
Várlak szeretettel, főzzünk együtt jó társaságban, jó hangulatban!
Ha élményt ajándékoznál, akkor névre szóló utalványt tudok kiállítani.
A program díja 25.000 Ft-ba kerül, ami tartalmazza a főzést, az ajándék kötényt a prosecco és egyéb alkoholos italok fogyasztását.