2024. április 26 . 18:00
Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini…nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában. Körülbelül 350-féle tészta forma létezik és 1300 különböző elnevezés tartozik hozzájuk, ami ugye abból ered, hogy a nevük régióként változhat, na és persze a méret is változtathatja a nevet, lásd spaghetti, spaghettini, spaghettone.
Ezen az estén elmerülünk a tésztakészítés rejtelmeiben és 3 finomságot készítünk.
Előételünk vendégváró, kenegetős, amit a pirítósra kenünk, ha már nem üres a hasunk, könnyebben megy a munka! A mostani alkalommal a tésztaételeinket színezzük és töltjük is.
Kétféle liszttel dolgozunk majd, így megtapasztaljátok a tipo 00 és a semola liszt közötti különbséget.
Természetesen desszertet is készítünk majd közösen, így az est végére 5 fogással gazdagodunk.
Az alapanyagok Olaszországból kerül az asztalunkra!
Ha ajándékba adnád az eseményt, névre szóló ajándékutalványt tudsz kérni.
Várlak nagy szeretettel!
A program díja 25.000 Ft-ba kerül, ami tartalmazza a főzést, az ajándék kötényt a prosecco és egyéb alkoholos italok fogyasztását.