Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

A nagy tésztanap

A nagy tésztanap - Vikitalia Főzőkurzusok

Időpontok:

2023. április 27. 18:00

Helyszín: BORGANIKA Főzőstúdió
Cím: Budapest, Akácfa u. 42-48, 1072 Klauzál téri piac épülete. 2. emelet, a Spar felett

Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini… nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában. Körülbelül 350-féle tészta forma létezik és 1300 különböző elnevezés tartozik hozzájuk, ami ugye abból ered, hogy a nevük régióként változhat, na és persze a méret is változtathatja a nevet, lásd spaghetti, spaghettini, spaghettone.

Ezen az estén elmerülünk a tésztakészítés rejtelmeiben és 4 finomságot készítünk.
Előételünk minden esetben egy krémes kenegetős, amit a bruschettánkra kenünk, és ha már nem üres a hasunk, könnyebben megy a munka!
A mostani alkalommal is színezünk és töltünk.
Kétféle liszttel dolgozunk, így megtapasztaljátok a tipo 00 és a semola liszt közötti különbséget.
Tagliatellenk pink színben fog pompázni, aminek kellemes, enyhe cékla íze jól passzol a gorgonzolás-diós mártásunkhoz. Az i-re a pontot majd a szószban elbújt körtekockák adják,

Majd raviolit készítünk, nyomott zsályalevél mintával, ami ricottás-vargányagombás belsőt kap. Ez már magában egy ízorgia, nem ronthatjuk el egy erős szósszal, így toszkán klasszikus kísérettel, vajas-zsályás öntettel fogyasztjuk.
S ha már ennyire belelendültünk, megtanuljuk, hogy bánjunk a semola liszttel, úgy, ahogy ezt az igazi olasz mammák teszik, lisztből és pár csepp vízből készítjük el a tordellinket, ami maremmai burgonyás tölteléket kap, szardellás paradicsomszószba rejtve, sok parmezánnal.

A főzésünkre minden alapanyag a napsütötte Toszkánából kerül majd az asztalunkra!
A paradicsom édes lesz, a fenyőmag jó olajos és a bazsalikom pedig friss, roppanós. Az est folyamán limonádé és prosecco kerül a poharunkba.
A jókedv és a jó társaság garantált.
Ha ajándékba adnád az eseményt, névre szóló ajándékutalványt tudsz kérni.
Várlak nagy szeretettel!

A program díja 22.500 Ft / fő

A nagy tésztanap - Vikitalia Főzőkurzusok
A nagy tésztanap - Vikitalia Főzőkurzusok