Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Vegán hedonista hét Kristóffal és Nimivel

steiner fő

Tervezett időpontok:

2024. május 12-19.

2024. nekünk is újat hoz, hisz 6 sikeres, Toszkánában eltöltött év és 11 közösen megtartott vegán főzőkurzus után úgy éreztük, a 7. év a változás éve kell, hogy legyen!

Toszkánában már a 6 évünk alatt mindent láttunk, átéltünk, most már szomjazunk az új impulzusokra. Ezért választottuk az új helyszínt, hisz itt még koncentráltabban magunkba szívhatjuk Itáliát, hisz ez a sziget még intenzívebb, még vadabb és erősebb, a színek, az ízek, az illatok, de a városok és az emberek is egyaránt.

Nagy szeretettel várunk Téged is Szicíliába, ahol egy csodás, tengerparthoz közeli házban együtt főzhetünk, beszélgethetünk, táncolhatunk és lehetünk ezen a héten felhőtlenül boldogok!
A 6 év összes tapasztalatát beletesszük most az idei elvonulásunkba, hisz terveink szerint lesz idő pihenésre és a tengerparton vagy medenceparton való feltöltődésre is. Természetesen programokban sem lesz hiány, hisz ha van kedvetek hozzá, megjárhatjuk az Etnát vagy hajózhatunk égészen a Lipari szigetekig, megnézhetjük Palermo legrégebbi piacát, a Ballarot, ahol degeszre vásárolhatjuk magunkat, hisz bőség zavara van gyümölcsökből, zöldségekből. De bort is kóstolhatunk, érezhetjük a vulkanikus mineralitást a poharunkban. Kultur programként megnézhetjük Palermot, Cefalut és még számos szicíliai eldugott gyöngyszemet. A legfontosabb programpont ebben a pár napban persze a főzés, hisz nemcsak főzünk, hanem sütünk és grillezünk is. A házunk egy kis ékszerdoboz, hisz külső és belső konyhával is rendelkezik, nem beszélve a fűtött medencéről, a pezsgőfürdőről, aminek a partján koccinthatunk és ha kedvünk tartja és beszélgetünk és táncolhatunk hajnalig, vagy még tovább.
Izgalmas vegán fogásokat készíthetünk az együtt töltött idő alatt, ami egészséges, napérlelte alapanyagokból készül, jól esik a testnek-léleknek egyaránt.
Azt gondolom, ez az a feledhetetlen gasztro kaland, amelyre szeretettel várunk minden Olaszországot kedvelő, vegán, vagy még csak lélekben vegán, de a téma és életfilozófia iránt érdeklődő kulináris kalandort.
Ha Te is energiával és élményekkel töltenéd fel tested-lelked, akkor ez a program Neked szól!

A kurzus tervezett tartalma:

  • 5 közös főzés
  • Palermo városnézés
  • Cefau városnézés
  • Hajókirándulás a szigetekre
  • Ballaro piac látogatás
  • Borkóstolás

A program várható költségei:

Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Palermo járata, a transzferben, ha szeretnétek, tudunk segíteni.
A repülőjegy egyénileg intézendő, fizetendő.
A főző-program, a főző-kurzus részvételi díja: 590 euro/fő, ami magában foglalja az 5 közös
főzés alapanyag költségeit és az én kurzusvezetői díjazásomat, valamint az általam összeállított kurzus-tematika lebonyolítási díját és a meghívott vendég-előadók tiszteletdíját.

Fontos tudnivalók:

A magyar jogszabályok miatt kell ezt Nektek most tisztelettel leírnom és részletezem a költségeket.
A fenti programmal kapcsolatban a résztvevőket a vegán főzőkurzus lebonyolítási díján és az 5 közös főzésünkön felül más előre fizetendő költség nem terheli! Valamennyi további, a program során felmerülő költséget a programon résztvevők az adott szolgáltató felé fizetik (tömegközlekedés, szállás, étkezések, kóstolások, programok).
Fontos tudnotok, hogy a program nem utazási iroda vagy egyéb utazási vállalkozás által szervezett
utazás, hanem egy csoportprogram, ha velünk tartasz, akkor a Mi csoportunk közös túrája, programja, ahol az egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyjuk annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon.
Ez tehát egy közös, baráti szervezésű túraprogram, nem egy utazási iroda által szervezett program!
A javasolt és egyes programelemeket együttesen valósítjuk meg, de meghagyva annak lehetőségét, hogy közösen elhatározva esetleg módosítsunk is a programon, ha úgy alakul. Mivel éveken át Olaszországban éltem, helyismerettel és a megfelelő helyi személyes kapcsolatokkal is rendelkezem, itt Szicílián, így a tapasztalatom, helyismeretem és hozzáállásom a garancia arra, hogy a résztvevők valódi, egyedülálló élményben részesüljenek ezen a minden ízében-színében és megvalósulásában vérbeli itáliai programon. Olyan programon, amit egy utazási iroda nem tud nyújtani!


A főző-program, a főző-kurzus részvételi díja: 590 euro/fő, ami magában foglalja az 5 közös
főzés alapanyag költségeit és az én kurzusvezetői díjazásomat, valamint az általam összeállított kurzus, a meghívott vendég-előadók tiszteletdíja, a tömegközlekedés, szállás, kóstolások további 1000 euroba fognak kerülni, tehát körülbelül összesen 1590 euros költséggel számoljatok.

Várunk Titeket szeretettel Szicíliába, főzzetek Velünk!

Viki, Kristof és Nimi