Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Vegán hedonista hét Kristóffal és Nimivel

453E1309-3144-49A4-B12B-584DBC58C9C9

Időpontok:

2023. május 15-20.

Már 6. éve, töretlen sikerrel és lelkesedéssel készülünk és semmi túlzással, de egész évben várjuk ezt a Kristóffal és Nimivel tartott, igazán hedonista vegán kurzusunkat. Egy feledhetetlen gasztro kaland, amelyre szeretettel várunk minden Toszkánát kedvelő, vegán, vagy még csak lélekben vegán, de a téma és életfilozófia iránt érdeklődő kulináris kalandort. Ha energiával és élményekkel töltenéd fel tested-lelked e nyári héten, akkor ez a program Neked szól!

Kristóf és Nimi tudása és karizmája, az én Toszkána ismeretem, a csodálatos dimbes-dombos táj, az olasz mentalitás, a nyári nap melege, a zöldségek, gyümölcsök íze és illata mind bizonyossá teszik, hogy az idei nyaralásod felejthetetlen legyen! A létszám a 12 főre limitált, még jobban megőrizve ezzel a kurzus személyességét, intimitását.

A 8 nap alatt vegán módra fedezzük fel a toszkán gasztronómia kincseit. Közösen sokat főzünk, eszünk-iszunk, piacon vásárolunk, és magunkba szívjuk az olasz életérzést. A 8 nap intenzív programot nyújt ugyan, de figyelünk arra, hogy minden résztvevő elegendő „én-időt” is tudjon magában vagy a párjával tölteni.

A kurzus tartalma:

 • 2 közös főzés Vikivel, aki bevezet Titeket a toszkán konyha rejtelmeibe
 • Piaclátogatás
 • Borkóstoló Cinque Terrén
 • Ruha és cipőpiac Viareggioban
 • Napernyőbérlés és aperitivo Viareggioban
 • Városlátogatások. Pisa, Peccioli, San Gimignano, Cinque Terre régió, Livorno.
 • Minden nap bőséges büféreggeli
 • Minden nap bőséges vacsora
 • Minden nap ebéd, kóstolásokkal -kivéve a tengeri napon
 • Minden nap prosecco / Aperol Spritz / bor / ásványvíz / tea / kávé
 • Szállás egy gyönyörű Agriturismoban, Peccioli mellett, a lankás olajfákkal és szőlőtőkékkel körülvett dombján, kétágyas szobában

A kurzus díja: 1.490 Eur

Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Pisa járata, a reptérre megyünk értetek avagy autóval kb. 1000 km, szinte végig autópálya. Menetidő kb. 10 óra.

Részletes program:

Május 15, hétfő:

Önálló érkezés után a repülővel utazókat 18 órakor a pisai reptéren várjuk. Végre Itália! VégreToszkána! Egy rövid transzfer után ( 40 km, kb. 35 perc) megérkezünk az Agriturismonkba, ahol a szobák elfoglalása után a kertben találkozunk a többi résztvevővel és előre koccintunk a közös kalandunkra. Első vegán büfénk tálalásra is kerül, a közös vacsora elfogyasztása alatt megismerkedünk egymással, beszélgetünk, ha van kedvünk akár hajnalig.

Második nap:

A tegnapi hosszú, utazós napunk után, ma ráérősre vesszük a figurát.
Reggelizünk, együtt vagyunk, majd a konyhába vetjük magunkat, elkészítjük a sokfogásos ebédünket.

Ebéd után sziesztázunk, medencézünk, majd kora délután felkerekedünk és megnézzük Peccioli városkáját, ahol vacsorázni fogunk.
Peccioli egy igazi hamisítatlan toszkán kisváros, ahol a régi és az új találkozik. Tele van hangulatos kőfalakkal, szebbnél szebb ajtókkal és számos műalkotással, ami díszíti a várost. Megnézzük a kilátóját, az Anfiteatrot, ahol egy különleges szobor áll.
Este, ha a sétánk után hazatérünk, begyújtjuk a kemencét és pizza vacsora lesz. Gluténre érzékenyek, diétások, ne féljetek, mennyei csicseriborsó lepényt készítünk a kemencénkben!

Harmadik nap:

A könnyű reggeli után Lajaticoba utazunk, Andrea Bocelli szülőfalujába. A mester most is itt él, ha szerencsénk van, talán láthatjuk, amikor segítőjével a ciprussorok között lovagol. Megcsodáljuk a Theatro del Silenziot, ahol minden évben a világ minden tájáról jönnek az operarajongók, az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő koncertre. Együtt végig sétálunk a hangulatos kisvároson, ahol a város főterén eszünk és a Bocelli család éttermében, ebédelünk. Mindenki vásárolhat, ha szeretne dedikált cd-t, avagy a család pincészete által kreált pezsgőt, vörösbort vagy limoncellot. Délután kis szieszta, beszélgetés, borozgatás, a medenceparton, majd nemsokára Kristóf és Nimi hív minket, hogy a vacsora készítésében segédkezzetek. Egy pompás közel-keleti-toszkán fúziós vacsorát készítünk.

Negyedik nap:

Ezen napon a reggeli után autóba ülünk és megnézzük a tornyok városát, San Gimignanot. A bátrak megmászhatják a Torre Grossát, ahonnan Pazar kilátás nyílik a városra. Nemcsak a 3 jellegzetes utcáján sétálunk végig, hanem felfedezzük a város rejtettebb zugait is. Természetesen nem maradhat el a világbajnok, Sergio Dondoli fagylaltozójában való ámuldozás és fagylaltozás sem.
Megtekintjük Lydia Campatelli házát, ahol láthatjuk, hogy éltek az emberek a századforduló elején.
Itt a mai napon az ebéd önálló, mindenki ott eszik valamit, ahol szeretne. Természetesen ez lehet együtt is, avagy külön-külön, ki-ki igénye szerint.
Vacsorára hazatérünk, otthon eszünk az Agriturismonk éttermében, ami erre a napra kinyit.
A vacsoránkhoz pedig megkóstoljuk a környék finomabb borait is.

Ötödik nap:

Kényelmesen megreggelizünk és a mai napon a célpontunk Lari lesz, ahol Olaszország kedvenc világhírű, kézműves tésztagyára található.
A Martelli tésztagyár egyik feje, Luca Martelli megmutatja nekünk, hogyan készül az igazán lassan szárított durum búzás tészta, ami számos olasz sportoló, például a legtöbb olaszországi bicikliscsapat vásárol, a kimutatottan könnyebb emészthetősége és a hosszan tartó felszívódása. miatt.
Természetesen bejárjuk ezt a kis csodás borgót és a város főterén fogunk ebédelni, amit majd a végén egy finom fagyival koronázunk meg.

Megtekintjük a várat, amely a kis falu közepét uralja. Itt egy pompás kilátást kapunk a toszkán dombvidékre!
Majd hazafelé megállunk Pontederában, ahol a mai napig a Vespa motorokat gyártják, megnézzük a kiállított és limitált motorcsodákat.
Majd hazaérünk, szusszanunk, medence, aperol, zene, tánc, beszélgetés és este, mikor azt érezzük, hogy éhesek vagyunk, Kristófék vezényletével összeütünk egy finom vacsorát.

Hatodik nap:

Ezen a napon a bőséges reggeli után kezdődik már a konyhai munka, de csak a fejekben – mert első lépés most a főzéshez szükséges alapanyagok beszerzése lesz!

Livornóba megyünk, ahol megcsodáljuk Olaszország második legnagyobb fedett piacát, majd némi szabadprogram után beszerezzük közösen a délutáni főzésünk alapanyagait.

Mielőtt haza indulnánk, megkóstoljuk a város egyik specialitását, a cecinát, ami egy kukoricalisztből készült lepény, ez lesz a gyors ebédünk, ami nagyon laktató, így biztos kibírjuk kora délutánig. Alessandro tart nekünk egy olívaolajkóstolót is, megkóstoljuk az idei év világbaknok olaját.
Hagyunk magunknak kis időt, önállóan elveszve Livornóban és mindenki felfedezheti ki-ki a maga tempójában a várost.

Délután kezdődik az utolsó workshop Kristófékkal. A vásárolt zöldségek állagot változtatnak és kezeitek alatt ínycsiklandó vegán finomságok keletkeznek belőlük. A mai napon többet főzünk, hisz elkészítjük a holnapi strandpiknik finomságait is.

Hetedik nap:

Ezt a napot, amennyire csak lehet, kimaxoljuk! Ma úgy reggelizünk, mint az olaszok, bekapunk gyorsan egy-két péksüteményt, lekvárral vagy vegán nutellával és gyorsan autóba pattanunk. Viareggioba látogatunk, ami már sokatoknak ismerős. Ha csütörtök, akkor piacnap! Több kilométer hosszan árulják az árusok a szebbnél szebb nyári portékáikat, legyen az strandtörölköző, fürdőruha, szandál, vagy szalmakalap. Ki-ki a saját tempójában végigszáguld a tengerparti vásársoron, majd a mai napot késő estig a strandolásnak szenteljük. Az ebédünket a tengerparton fogyasztjuk el, mindenki megkapja a saját vegán dobozkáját, amiben finomabbnál finomabb falatok kerülnek elő. (Ezeket előző nap legyártottuk Kristóffal, aki nem a medencénél pihegett és proseccozott, az tudja, hogy mi lesz a tartalma.)
Nagy színes plédeken a homokban fogunk piknikezni, lazítani. Kristófék egy közös kreatív játékkal is készülnek – így a bőséges étel, ital, mellett a móka és kacagás is garantált.

Ha megnéztük a naplementét és már tényleg kisétáltuk magunkat a homokban, akkor az egyik legjobb helyi, tengerparti étteremben eszünk, itt az étkezés önköltséges, mindenki választ kedvére.

Hazaérkezés éjfélkor, akik erőre kaptak az autóban való szunyókálástól, azoknak tánc és buli hajnalig.

Nyolcadik nap:

Utolsó reggelinket csoportos fotózással, receptek csere-beréjével zárjuk, majd könnyes búcsú egymástól, akik autóval mennek, lassan hazaindulnak – vagy velünk tartanak konvojjal Pisába -, akik a késő délutáni repülővel mennek, azokkal még meglessük a repülő indulása előtt a pisai ferde tornyot, kis séta és fagyizás a városban, némi szabadprogrammal, majd irány a reptér, vagy a parkoló, hogy mindenki hazafelé vehesse az irányt, tele élményekkel, új inspirációval és új barátságokkal a lelkében.

Várunk Titeket szeretettel Toszkánába!

Viki, Kristof és Nimi