Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Lisszabon, Te csodás!

Lisszabon gasztrotúra

Időpontok:

2024. március 18 – március 22.

2024. március 25 – március 29.

Lisszabon. Teljesen beszippant. Elvarázsol és nem ereszt. Ha már itt vagy és ráhangolódsz, látod, hogy ez a város él, pezseg, de úgy igazán. Magába szív majd az évszázados kultúra és történelem, a több nemzetiség szájízét átható kulinária, a mindig mosolygós portugál emberek, na és persze a zene, ami egyedülálló, a lelkedig hatol.

Ha még nem voltál, akkor látnod kell ezt a várost és nemcsak látnod kell, hanem érezned!
Garantálom Neked, ha velem tartasz, akkor maradandó élményekkel térsz haza. A szívedben haza viszel majd egy darabnyi Portugáliát.

A kurzus tartalma:

 • 4 éjszaka szállás Lisszabon belvárosában
 • 4 bőséges büféreggeli
 • 4 nap séta Krisztával, profi idegenvezetőnkkel, a legnagyobb Lisszabon specialistával
 • 3 közös ebéd
 • 2 vacsora portugál étteremben
 • 1 vacsora Fado étteremben
 • piaclátogatás
 • Pastéis de Nata főzőtanfolyam
 • Kirándulás Sintrába
 • Királyi palota meglátogatása
 • Kirándulás Cabo di Rocaba
 • Kirándulás Casciasba
 • Borkóstoló Sommelierrel
 • Pastéis de Belém kóstolás
 • Jeromos kolostor meglátogatása
 • minden helyi transzfer, utazás

Az utazás önállóan történik. A résztvevők a Wizz Air közvetlen Budapest-Lisszabon járatával utaznak.
Ott találkozunk.

Részletes program:

Első nap, hétfő:

Este megérkeztek a reptérre, ahol már várlak Titeket!
Taxiba pattanunk és irány a szálloda, mindenki elfoglalhatja a szobáját.
Este, lefekvés előtt egy könnyű vacsorát még elfogyasztunk, na meg persze egy-két pohár finom fehér portói fehérbort, és közben átbeszéljük a következő napok eseményeit.
Intenzív, programokban gazdag 4 nap vár Rátok!

Második nap, kedd:

A szállodánkban reggelizünk, majd irány Lisszabon belvárosa, az Alfama negyed. Találkozunk Krisztával, aki a sétánk közben megismertet minket Portugália történelmével, hagyományaival és természetesen a gasztronómiájával.

Meredek, csodálatos macskakővel kirakott utcákon a várba indulunk, innen gyönyörű kilátás nyílik egész Lisszabonra. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron a mórok laktak, ez a negyed Lisszabon legrégebbi része, ami kitűnően őrzi a város régi hangulatát.

A meredek és szűk utcákon találkozunk a híres lisszaboni 28-as villamossal is. A város meredek utcái, a villamosok, az Április 25. híd, hasonlatosak San Francisco látképéhez, de ezek nem véletlenek, erről is megtudjátok majd a teljes igazságot.

Az Alfama negyedet elhagyva megérkezünk a Baixa városrészhez, amit anno 1755-ben a nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztított. Marquês de Pombal építész ide teljes új városrészt varázsolt, csodálatos neoklasszicista épületekkel. Ebben a negyedben ebédelünk, menüvel várnak minket, természetesen mindegyik fogás portugál különlegesség.

Ebéd után lemozogva a finom fogásokat a Time Out Marketbe megyünk. Ez Lisszabon legnagyobb piaca. Itt, a piac közepén vár egy mestercukrász, akitől megtanuljuk elkészíteni portugália leghíresebb süteményét a Pastéis de Nata-t.
A sütemény elkészítése után kis én idő következik, találkozunk este 8 kor a szállodánk előtt, ahol a következő programpontunk majd a közös vacsora lesz.

Harmadik nap, szerda:

Reggeli után villamosra szállunk, mint a helyiek és elmegyünk a Belém negyedbe.
Ez a csodás, fényűző negyed a Tejo folyó (Portugália leghosszabb folyója) partján fekszik, ahonnan jól láthatjuk a hatalmas, 2,4 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról (San Francisco) mintáztak.

Meglátogatjuk a Jeromos kolostort, bemegyünk a templomba is, ami a felfedezések korának gazdagságát idézi. Itt nyugszik Vasco da Gama.

Majd elsétálunk a folyó torkolatánál álló Belém toronyhoz, ami anno a 16.században Vasco da Gama emlékére épült. Elhaladunk a nagy Felfedezők emlékműve előtt is, ahol egy márvány térkép segítségével virtuálisan követhetjük nyomon az egykori felfedezők útját.

A Belém negyed túrát végül Lisszabon leghíresebb cukrászdájában zárjuk. Tegnap már megtanultuk, hogy is készül a híres Pastéis de Nata, most viszont ott kóstolhatjuk meg, ahonnan ez a finomság származik. A sütemény neve ennek a negyednek a nevét viseli, Pastéis de Belém. A recept a mai napig titkos, – ahogy ezt anno a szerzetesek készítették.

Könnyű ebéddel egybekötött borkóstolás vár ma még ránk, ahol a portugál borok világába kapunk betekintést egy helyi sommelier segítségével.
A késő délutánt és az estét pedig szabadidős tevékenységre szánjuk, mindenki vásárolhat, sétálhat, bározhat kedvére. A vacsora ezen a napon önálló. ( Ha fér még belénk valami.)

Negyedik nap, csütörtök:

Gyors reggeli után elhagyjuk Lisszabont és egész nap kirándulunk, szebbnél szebb helyekre tévedve.

Első állomásunk fél óra utazás után Sintra lesz. Itt olyan speciális a mikroklíma, na és persze a természet szépsége, hogy nem véletlenül volt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaraló helye. A csodás épületeinek köszönhetően Sintra városa az UNESCO világörökség listájára került. Itt megnézzük a Nezmezti palotát ( Palácio Nacional de Sintra), ahol a legtöbb portugál király megfordult.

Következő állomásunk már az Atlanti óceán partján fekszik a lélegzetet elállító Cabo da Roca (Szikla-fok), ahol Európa legnyugatibb pontját jegyzik.

Majd irány Cascais, az egykori halászfalu, ami a 19. század végétől a portugál királyi család üdülőhelyeként szolgált. Tengerpart, kikötő, vitorlások, macskaköves utcák, szép boltok és jobbnál-jobb vendéglők találhatóak itt.
Itt mindenki kap egy szusszanásnyi időt, hogy vásároljon, sétáljon, tengerpartozzon, az ebéd itt önálló, de ajánlott csak egy kis snacket magunkhoz venni, mert az esti szórakozáshoz a gyomrunkban is kell a hely.

Hazaérkezés után átöltözünk, majd 19 órára várnak minket Philippe Sao Miguel éttermében, ami a város egyik legjobb Fado étterme. Erről a programról csak annyit mondanék, ez a közös, zenével kísért vacsoránk megkoronázza majd a mai utolsó közös esténket. Azt gondolom, egy csodás élmény lesz, hisz ez az intenzív 4 nap már segített minket abban, hogy kicsit a szívünkben érezzük a portugál életérzést.

Ötödik nap, péntek:

Szokásos reggeli után várnak minket az autóink, akik elvisznek minket a Krisztus király szoborhoz, ami Almada negyedben található. A szobor a Lisszabonra vetett tekintetével és tárt karjaival várja látogatóit a Tejo déli partján. Felvonóval lehet felmenni a 80 méter magasan lévő teraszra, ahol a 28 m magas szobor emelkedik az ég felé. Innen kiváló képeket készíthetünk az Április 25.-i hídról.

Visszamegyünk a szállodánk közelébe és ott, egy helyi étteremben fogyasszuk el az utolsó közös ebédünket.

Utána még aki szeretne sétálhat a parkban, vagy a városban, majd késő délután kivisznek minket az autóink a reptérre és mindannyian együtt utazunk haza.

Lisszabon gasztrotúra
Lisszabon gasztrotúra
Lisszabon gasztrotúra
Lisszabon gasztrotúra
Lisszabon gasztrotúra