Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Gasztrokaland fotózással

Gasztrokaland fotózással

Időpontok:

2023. március 28.-április 01.
2023. április 11.-15.

Nagy szeretettel várunk Téged és Barátnődet, Lányodat, Anyukádat, Testvéredet a csodás napsütötte Toszkánába, egy igazán „csajos” gasztrokalandra!

Ha maradandó élményekkel töltenéd fel tested-lelked, akkor ez a csodás áprilisi program Neked szól! Természetesen, ha egyedül jönnél az is tökéletes, itt úgyis barátokra lelsz!

Az 5 nap alatt felfedezzük a toszkán gasztronómia kincseit, közösen főzünk, eszünk-iszunk, piacon vásárolunk, kirándulunk, borászatot látogatunk és persze szebbnél-szebb városokban sétálunk és szívjuk magunkba a dolce vita érzést.


Ez az 5 nap intenzív programot nyújt, de figyelünk arra, hogy minden résztvevő elegendő “én-időt” is tudjon magában is tölteni. Amíg Bogi másokat fotóz, addig Ti tudtok proseccozni, beszélgetni a házunk olajfákkal körbe ölelt medencéjénél, avagy csak egyedül pihenhetsz, sétálhatsz a szőlőtökékkel és ciprusokkal körbevett birtokon.

A kurzus tartalma:

·      3 közös főzés Vikivel, aki bevezet Titeket a toszkán konyha rejtelmeibe

·      15 profi kép Rólad, Bogitól, na és persze számos csodás megörökített pillanatkép, amit Bogi az egész program alatt, folyamatosan készít
(https://juhaszbogi.wixsite.com/work/fashion)

·      Piaclátogatás

·      5 Városlátogatás ( Pisa, Peccioli, Lajatico, San Gimignano, Livorno)

·      minden nap / 5 alkalommal bőséges büféreggeli

·      minden nap / alkalommal bőséges vacsora

·      minden nap / 5 alkalommal, ebéd

·      minden nap prosecco / Aperol Spritz / bor / ásványvíz / tea / kávé

·      szállás egy gyönyörű Agriturismoban, Peccioli mellett, a lankás olajfákkal és szőlőtőkékkel körülvett dombján, két-, három-, vagy négyágyas szobában,

·      minden helyi transzfer

Kurzus díja: 890 euro

Foglaláskor a kurzusdíj felét kérjük szépen fizetni, a fennmaradó összeg ráér, mikor találkozunk, vagy, ha kényelmesebb, akkor azt is ekkor utaljátok.

Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Pisa járata, a reptérre megyünk értetek, avagy autóval kb. 1000 km, szinte végig autópálya. Menetidő kényelmesen, kb. 9 óra.

Részletes program:

Első nap, hétfő:

Önálló érkezés után a repülővel utazókat 14 órakor a pisai reptéren várjuk. Végre Itália! Végre Toszkána! Egy rövid transzfer után (40 km, kb. 30 perc) megérkezünk az Agriturismonkba, ahol a szobák elfoglalása után a kertben előre koccintunk a közös kalandunkra.

Első toszkán büfénk tálalásra is kerül. A menü hideg antipastikból áll, többféle zöldség “sott´olio” módra, sonkákkal, szalámikkal, sajtokkal, articsókával és olívabogyókkal. Ehhez egy tál bruschetta, egy caprese vagy egyéb finomságok is még az asztalra kerülnek. Fehérbor, prosecco és egy-két digestive sem hiányozhat az első napon.

Az ebéd alatt megismerkedünk egymással, na és persze átbeszéljük a fotózáshoz szükséges tenni és tudnivalókat.
Kis lazítás után Peccioli városába megyünk, egy csodás kis városba, ahol a régi és az új keveredik. Etruszk kori falucska, középkori templomtoronnyal és modern kilátóval és kávézóval, ahol elénk tárul a toszkán táj minden szépsége.
Ha kisétáltuk magunkat, hazamegyünk és aki nem fáradt, segít Vikinek elkészíteni a vacsorát, tésztát fogunk enni, amit mi magunk gyúrunk, nyújtunk és főzünk, szarvasgomba kerül ma a tagliatellénkre.
Vacsora után, aki fáradt, lepihen, a kemény mag persze proseccozhat kedvére a medenceparton hajnalig.

Második nap, kedd:

A reggeli után Lajaticoba utazunk, Andrea Bocelli szülőfalujába. A mester most is itt él, ha szerencsénk van, talán láthatjuk, amikor segítőjével a ciprussorok között lovagol.
Beugrunk a Bocelli család kávézójába, ahol mindenki kedve szerint, ha szeretne ihat egy kávét vagy vásárolhat dedikált cd-t, avagy a Bocelli család pincészete által kreált pezsgőt, vörösbort vagy limoncellot.

Meglátogatjuk természetesen a Theatro del Silenziot, ahová minden évben a világ minden tájáról jönnek az operarajongók, az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő koncertre.

Együtt végig sétálunk a hangulatos kisvároson, ahol a város főterén eszünk egy finom salátát.
Délután kis szieszta, beszélgetés, borozgatás, a medenceparton, kezdetét veszi Bogival a közös munka.
A többiekkel pihenünk addig, beszélgetünk, na és persze lassan elkezdődik a fotózás után a közös konyhai munka. Viki vezényletével egy 3 fogásos vacsorát készítünk. A menü egy toszkán leves, kézzel készített gnocchi és citromos ricotta torta lesz.

Harmadik nap:

Ezen napon a reggelink után autóba ülünk és megnézzük a tornyok városát, San Gimignanot. A bátrak megmászhatják a Torre Grossát, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Nemcsak a 3 jellegzetes utcáján sétálunk végig, hanem felfedezzük a város rejtettebb zugait is. Természetesen nem maradhat el a világbajnok Sergio Dondoli fagylaltozójában való ámuldozás és fagylaltozás sem.
A mai napon az ebédünk pizza lesz, egy igazán vékonytésztás specialitás. A tésztát két márványlap közé helyezik és lapítják, így lesz álom vékony a tészta. A feltét persze lehet csípős szalámis, lardo szalonnás, vagy articsókás, annyi pizzát eszünk itt, amennyi belénk fér.
Délután kezdődik a közös munka Bogival, addig a többieknek kis szieszta.

Vacsorázni egy borászatba várnak minket, Peccioliba megyünk, ahol megkóstoljuk a pincészet finomabbnál finomabb borait, amikhez majd a vacsoránkat fogyasztjuk.

Negyedik nap:

Ezen a napon korán reggelizünk, hisz vár minket a livornoi piac, ahol frissen szerezzük be a főzéshez szükséges alapanyagokat. A piac, a Mercato Centrale Olaszország legidősebb fedett vásárcsarnoka. Kedvenc részünk a halcsarnok, ahol mindig friss és nagy a választék a tengeri ételekből. A bátrabbak köztetek megkóstolhatnak nyers rákot vagy tőkehalat, a legeslegbátrabbak akár még nyers kagylót is ehetnek, ami aztán tényleg nem mindennapos, még az itteni halászoknak sem. Mi többiek meg megelégszünk egy villányi kis polippal, hal carpaccioval vagy kis aquadellával, közvetlenül a piacos pultból.

Livorno történelmileg Olaszország egyik legnemzetközibb városa, ahol szemmel látható az angol a francia és a holland befolyás. A piac közvetlenül a csatornákkal körbevett Venezia, vagyis Velence városrészben fekszik, ahol a mindenhol jelenlévő vízen, kishajók ezrei vannak kikötve a város szívében. A piacon Alessandro barátunk egy rövid “oktatást” tart nekünk a jó olívaolaj ismérveiről. Többféle olajat kóstolunk, hogy érezzük a különbözö területekről származó olajak közti különbséget, és persze, hogy melyik olaj passzol a legjobban egy salátához, egy halhoz vagy egy jó steakhez.
Alessandronál, a piacon eszünk egy finom szendvicset, ez lesz az ebédünk.

Hazaérkezés után egy kicsit pihenünk, akire a sor kerül, nekik fotózás, majd megkezdődik a tengeri főzés.
Ezen a napon a bevásárolt alapanyagokból 4 fogásos tengeri menüt készítünk, természetesen a desszert sem marad el.

Ötödik nap:

Utolsó reggelinket csoportos fotózással, receptek csere-beréjével zárjuk, összepakoljuk a bőröndünket és elindulunk Pisába. A repülőtérre 15 órára ráérünk kimenni, így kényelmesen felfedezhetjük Pisat, aki szeretne, felmehet a ferde toronyba is.
Búcsúebédünk egy finom porchetta szendvics lesz, amit lefojtunk egy finom fagyival.
Sétálunk az Arno mentén, a máltai lovagrendesek terén, megcsodáljuk ezt a szép egyetemi várost.
Könnyes búcsút  veszünk egymástól, akik autóval érkeztek, azok lassan hazaindulnak, a többieket pedig kiszállítjuk a reptérre.
Tele élményekkel, új inspirációkkal és barátságokkal, szebbnél-szebb fotókkal térünk majd haza, annak reményében, hogy jövőre újra találkozunk.

Várunk Titeket szeretettel Toszkánába!

Viki és Bogi

Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással
Gasztrokaland fotózással