Következő programunk: Gasztrotúrák | Főzőestek

Bortúra Toszkánában

IMG-0965 (1)

Időpontok:

2023. április 18-22.
2023. szeptember 19-23.

Nagy szeretettel várunk Titeket a napsütötte Toszkánába, egy csodás gasztroutazásra, ahol a főbb hangsúlyt most a szőlő és a bor kapja!

Ha szereted a jó borokat, nyitott vagy új ízekre és boros témában szívesen tanulnál, ha szereted a hasad és még főzőcskézni is szeretsz, ha szívesen kirándulsz, a toszkán vidék lankás dombjain, mindezt egy jó társaságban, ahol még új barátságokat is köthetsz, akkor ez az élményekkel teli program Neked szól!

5 nap alatt felfedezzük a toszkán gasztronómia kincseit, közösen főzünk, eszünk-iszunk, kirándulunk, borászatokat látogatunk és a szebbnél-szebb városokban sétálva, magunkba szívjuk a dolce vita érzést. Minden délelőtt bortanfolyamon vesztek részt, ahol Bálint Laci segítségével elsajátítjátok a borkészítés alapismereteit, bevezetést kaptok a borkóstolás rejtelmeibe, és emellé persze számos boros információval gazdagodtok, amelyek által otthonosabban mozoghattok majd a közös hetünk végén a borok világában.

A kurzus programja:

Hétfő:

  • érkezés, szobák elfoglalása, üdvözlő koccintás
    • könnyű toszkán uzsonna
    • borismeretek 1. előadás (kóstolóval) kb. 2 órában
      bevezetés, kóstolástechnika, a bor összetevői. 4 bor kóstolása
    • könnyű toszkán vacsora

Kedd:

  • reggeli
    • borismeretek 2. előadás (kóstolóval) kb 2,5 órában
    • látogatás az Antinori pincészetnél, ebéddel
    • Lajatico városnézés:
      • Theatro Del Silenzio
      • Andrea Bocelli kávézója
      • Bocelli múzeum látogatás
      • vásárlás a Bocelli boltban

Szerda:

  • reggeli
    • borismeretek 3. előadás (kóstolóval) kb. 2,5 órában
    • látogatás a Frescobaldi pincészetnél, ebéddel
    • délután séta Peccioli-ban
    • vacsora a főztünkből, 4 fogásos toszkán menü készítése Viki vezényletével

Csütörtök

  • reggeli
    • Borismeretek 4. előadás (kóstolóval) kb 2,5 órában
    • látogatás San Giminiano-ban
    • világhíres tésztaüzem látogatása – Lari
    • igazi olasz hentes meglátogatása – Lari
    • fagylalt kóstolás egy világhíres fagyizóban
    • borászat látogatás Vernaccia di San Giminiano
    • főzés Vikivel

Péntek:

  • reggeli
    • borismeretek 5, előadás (kóstolóval) kb 2,5 órában
    • városnézés Pisa-ban
    • ebéd egy pochettásnál
    • visszaindulás Budapestre

A program tartalmazza:

  • a szállást egy gyönyörű toszkán villában, Peccioli-ban.
  • minden helyi transzfert
  • a fentebb felsorolt programokat
  • a boroktatásnál kóstolt tételeket, legalább napi 4-5 tétel kóstolásával
  • nagyszerű borélményeket
  • remek hangulatot

A boroktatást Bálint László vezeti.

Bálint Laci DipWSET:

“Az összes itthon fellelhető bortanfolyam elvégzése után egyenes út vezetett a WSET londoni diploma kurzusára, amelyet 2009-ben végeztem el. Azóta oktatok a Borkollégiumban; korábban borászatot vezettem, most pedig főleg borászati szaktanácsadással segítem néhány belföldi és külföldi pincészet munkáját. A Winelovers100 zsűrijének vagyok az elnöke és több, mint 10 éve rendszeresen bírálok a BORIGÓ magazinnak.”

A program nem tartalmazza a Budapest – Pisa transzfert, javasoljuk a Ryanair Budapest-Pisa járatát, mi ott várunk Titeket a reptéren, avagy az önálló autós utazást. A program természetesen tartalmazza a teljes programok alatt a transzfert.

Kurzus díja: 1100 euro / fő

Szeretettel várunk Titeket,

Viki és Laci